GRAS REIZEN UPDATE 2011

ImageImageA special Forum for Gilze-Rijen and Gilze Rijen Aviation Society (GRAS) with news, facts and social talk from the south.

Moderator: SWAT 11

Forum rules
Image
Image
This forum is supervised by GRAS, Scramble only hosts this forum. The basic rules of the Scramble Message Board also apply to this forum, but GRAS may have additional regulations. Dutch is the main language here but English is allowed too.
Post Reply
GIPS
Scramble Addict
Scramble Addict
Posts: 1632
Joined: 16 Feb 2006, 12:19
Type of spotter: Die Hard Military and GRAS REIZEN
Subscriber Scramble: GIPS

GRAS REIZEN UPDATE 2011

Post by GIPS »

Beste Mede Spotters,

Het eerste bezoek van 2011 is momenteel een feit en natuurlijk ben ik weer druk bezig om er nog vele leuke bezoeken bij te krijgen voor dit seizoen. 8)

Op woensdagochtend 14 September a.s zijn we dit jaar weer eens zelf welkom op RAF Shawbury. De meeste van jullie zullen ongetwijfeld weten dat dit het storage veld is van de Engelsen en er flinke aantallen kisten gescoord kunnen worden. Zeker nu door al de bezuinigingen er veel buiten dienst gesteld wordt. :roll:

Naast al dit moois kun je ook nog operationel kisten vinden op dit veld in de vorm van de Squirrel HT.1 en de Griffin HT.1 welke vliegen bij het 60Sqn en de DHFS.

Uiteraard is fotograferen en het schrijven van nummers toegestaan tijdens dit bezoek.

Voor de twijfelaars of dit alles wel de moeite is om de plas over te steken, kan ik jullie vertellen dat ik momenteel ook druk bezig ben met andere bezoeken aan grote storage velden zoals cosfort en gosport. Daarnaast is het weekend voor dit bezoek ook de Show op RAF Leuchars. Kortom voldoende combinatie mogelijkheden.

Wil je mee naar dit bezoek geef je dan snel op bij het bekende adres en uiterlijk vóór 1 juli a.s. LET OP: VOL=VOL

Met vriendelijke groeten,

Gijs ten Velde




Helaas is dit bezoek compleet volgeboekt en heeft opgeven geen zin meer!
Last edited by GIPS on 05 May 2011, 18:14, edited 4 times in total.
"GIPS"
GIJS TEN VELDE
GRAS REIZEN
GRAS TRAVEL DEPARTEMENT
User avatar
SWAT 11
Moderator
Moderator
Posts: 1722
Joined: 26 Aug 2002, 22:22
Type of spotter: S4
Subscriber Scramble: SWAT 11
Location: Galder
Contact:

Re: GRAS REIZEN UPDATE 2011

Post by SWAT 11 »

Hallo Allemaal,

Via onze vrienden van Spotting Group Volkel mogen wij 10 leden van de GRAS mee laten gaan op hun eerste bezoek in 2011. Het zal een bezoek worden in Nederland en is gericht op vloogtuigfanaten en liefhebbers van musea. Op zaterdag 26 maart 2011 brengt SGV een bezoek aan PS Aero, het bedrijf van Piet Smedts in Baarlo waar de nodige ex militaire kisten te zien zijn (zie www.psaero.com voor een overzicht van de collectie).

We zijn welkom met maximaal 30 personen waarvan 10 leden van GRAS. Let op! Bij meer dan 15 personen zijn we ook welkom bij de tweede lokatie in Kessel, in de buurt van Baarlo. Komen we niet boven deze 15 personen dan gaan we alleen naar de hoofdlokatie in Baarlo aan de Napoleonsbaan. De tweede lokatie is een soort van opslag/storage. Bij minder dan 15 personen zullen we dit van 'buitenaf' moeten bekijken. Het is niet anders.
Het bezoek kost 10 Euro per persoon wat PS Aero vraagt aan elke bezoeker. De tijd van het bezoek is van 09:00 tot 10:00 uur en zal bij het bezoek aan de tweede lokatie dus wat uitlopen. Uiteraard is fotograferen en het schrijven van nummers toegestaan tijdens dit bezoek.

Wil je mee naar dit bezoek geef je dan snel op bij het bekende adres.

LET OP: op de juiste nieuwe manier opgeven en uiterlijk vóór 24 februari a.s. LET OP: VOL=VOL

Groetjes,

Namens Gijs ten Velde
Coördinator GRAS Reizen

Arno Cornelissen
Arno Cornelissen

==========================
Canon EOS 20D + Canon BG-E2
Canon EF-S 18-55/3.5-5.6
Canon EF 28-105/3.5-4.5 II USM
Canon EF 100-400/4.5-5.6 L IS ultrasonic
GIPS
Scramble Addict
Scramble Addict
Posts: 1632
Joined: 16 Feb 2006, 12:19
Type of spotter: Die Hard Military and GRAS REIZEN
Subscriber Scramble: GIPS

Re: GRAS REIZEN UPDATE 2011-3

Post by GIPS »

Beste Mede Spotters,

Na een zeer drukke periode met mijn andere hobby rondom oud en nieuw en een zeer geslaagde trip naar de USA (inclusief voorbereiden) is het weer tijd geworden om mezelf vol overgave te storten op het gegeven dat GRAS REIZEN heet. Sommige leden werden al ongerust omdat het al zo lang stil was vanaf mijn zijde....! Don't worry, we leven nog en gaan er weer voor. De eerste 2 bezoeken van dit jaar zijn reeds bekend gemaakt en ook al compleet volgeboekt dus wordt het snel tijd voor meer bezoeken zoals onderstaande:

De vrijdag voor de RIAT is standaard Yeovilton dag en zo ook deze keer weer. 8)

Op vrijdagochtend de 15e juli zijn we wederom welkom op RNAS YEOVILTON. Op dit grootste Navy veld wat de Engelse rijk zijn vind je veel types die bij de Royal Navy vliegen. Zoals diverse types Sea King, diverse types Lynx, een paar zeer leuke hunters en ook nog een paar Hawks. Fotograferen is geen probleem, laat staan het schrijven van nummertjes. Vorige jaren was dit echt een type bezoek waarbij alles kon en mocht, dus we weten wat we kunnen verwachten. Ook brengen we een bezoek aan de historische vlucht aldaar. Hopelijk is dit jaar wel het weer iets beter. :roll:

Voor de liefhebbers is er bij het veld ook nog een groot museum welk je natuurlijk ook kunt bezoeken. Dit wel buiten het basisbezoek om natuurlijk.

Voor de twijfelaars: De kans is zeer groot dat er nog meer leuke bezoeken gaan volgen rondom de RIAT, welke is op 16 en 17 Juli a.s.

Dus ga je naar de RIAT en wil je mee naar dit zeer leuke bezoek geef je dan z.s.m op via de juiste manier, welke tegenwoordig via de website gaat.

LET OP: Onjuiste aanmeldingen worden niet in behandeling genomen alsmede leden die hun contributie 2011 nog niet voldaan hebben.

Met vriendelijke groeten,

Gijs ten Velde
"GIPS"
GIJS TEN VELDE
GRAS REIZEN
GRAS TRAVEL DEPARTEMENT
GIPS
Scramble Addict
Scramble Addict
Posts: 1632
Joined: 16 Feb 2006, 12:19
Type of spotter: Die Hard Military and GRAS REIZEN
Subscriber Scramble: GIPS

Re: GRAS REIZEN UPDATE 2011-4

Post by GIPS »

Hallo Allemaal,

Op Donderdagochtend 15 September zijn we, na enkele jaren afwezig te zijn geweest, wederom welkom bij de RNAESS Gosport (HMS Sultan).Op dit veld staan vele kisten van de Royel Navy opgeslagen en ook vind je hier de Technische school.

Het bezoek zal plaat vinden in de ochtend, en duurt ongeveer 2,5 uur. Omdat de technischeschool dan géén vakantie heeft, is het helaas niet toegestaan om te fotograferen in de traininghangaars waar studenten aan het werk zijn.
M.a.w de studenten mogen niet op de foto...de kist wel. Wel mag er geplaat worden in de storage hangaars en de kisten die buiten staan. Natuurlijk gaan wel alle hangaars door. Vorige keer was een bezoek hier goed voor ruim 60 kisten.

De datum voor dit bezoek is bewust gekozen in gecombinatie met andere grote technische scholen en storage velden. Inmiddels is Shwabury (14 sep) hiervan al rond en zijn Arborfield, Cosford en St. Athan in een ver stadium. Kortom, Ideaal te combineren. :!: :!: Dus houd hier rekening mee met je planning. :D

Wil je mee naar dit zeer leuke bezoek geef je dan uiterlijk op voor 1 Juli bij het bekende adres. Let wel op dat er een beperkt aantal plaatsen is dus VOL=VOL

Grz,

Gijs ten Velde
"GIPS"
GIJS TEN VELDE
GRAS REIZEN
GRAS TRAVEL DEPARTEMENT
GIPS
Scramble Addict
Scramble Addict
Posts: 1632
Joined: 16 Feb 2006, 12:19
Type of spotter: Die Hard Military and GRAS REIZEN
Subscriber Scramble: GIPS

Re: GRAS REIZEN UPDATE 2011-7

Post by GIPS »

Hoi Allemaal,

Wederom een leuk bezoekje rondom de RIAT.

Op Donderdagochtend 14 Juli a.s zijn we wederom welkom op het trainingveld RAF LINTON on OUSE, oftewel home of the tucano. Op dit veld staan alle operationele tucano's van de RAF, zo ongeveer 70 stuks welke onderverdeeld zijn in 72(R)Sq, 76(R)Sq, 207(R)Sq en de CFS. Met hun aparte motoren geluid en hun opvallende zwarte kleur is het net woensdrecht, maar dan toch net even anders......

Uiteraard is fotograferen en het schrijven van nummers toegestaan. Verder weten ze ook hier precies wat we willen aangezien we hier vorig jaar ook een top bezoek hadden waarbij alles kon en mocht. :toppie:

Wil je mee naar dit leuke bezoek geef je dan uiterlijk voor 1 Juni a.s op bij het overbekende adres.

Voor de twijfelaars vind je in de reizensectie nog meer bezoeken rondom om de RIAT zodat je trip naar de UK zeker meer dan de moeite waard is. En mocht je dan nog niet overtuigd zijn.....er komen er waarschijnlijk nog meer bij! :D :D

Ga er maar van uit dat GRAS REIZEN bezoeken heeft van woensdag de 13e t/m dinsdag de 19e! Hou hier dus rekening mee met je planning!!

Groeten,

Gijs ten Velde
Cöordinator GRAS REIZEN
"GIPS"
GIJS TEN VELDE
GRAS REIZEN
GRAS TRAVEL DEPARTEMENT
GIPS
Scramble Addict
Scramble Addict
Posts: 1632
Joined: 16 Feb 2006, 12:19
Type of spotter: Die Hard Military and GRAS REIZEN
Subscriber Scramble: GIPS

Re: GRAS REIZEN UPDATE 2011-8

Post by GIPS »

Hoi,

Ook deze keer heb ik een zeer leuk en niet alledaags bezoek in de aanbieding, al moet ik zeggen dat dit bezoek inmiddels al bijna jaarlijks terugkeert. :D

Donderdag 12 Mei as. zijn we welkom op de Vliehors Range. Vele van jullie zullen hiervan weleens hele vette platen gezien hebben.
Dus dit is de kans om ze zelf eens te proberen te maken. Uiteraars is fotograferen toegestaan.

Verder zal onze begeleider er ter plekke alles aan doen om ons wat spectaculaire platen te laten maken. Echter kunnen wij natuurlijk ook niks doen aan het weer of missie planning.
Wel een leuk en interessant detail is is dat de kans groot is dat de Tiger Meet hier langs zal komen, welke op dat moment in volle gang is op Cambrai. :worship: :worship:

Omdat de waddeneilanden niet heel makkelijk per auto bereikbaar zijn dien je er wel rekening mee te houden dat je ook per boot zal moeten, en deze kosten zijn voor eigen rekening.
Ook bij aankomst op vlieland dien je zelf vervoer te regelen naar de range....Dit kan per huurfiets of taxibusje.

Wil je mee naar dit bezoek geef je dan uiterlijk op voor 12 April mei a.s bij het bekende adres. Doe dit snel want de plaatsen zijn zeer beperkt en daarom geld VOL=VOL

Groetjes,

Gijs ten Velde
Cöordinator GRAS Reizen





Helaas is dit bezoek compleet volgeboekt en heeft opgeven geen zin meer!
Last edited by GIPS on 06 Apr 2011, 21:22, edited 1 time in total.
"GIPS"
GIJS TEN VELDE
GRAS REIZEN
GRAS TRAVEL DEPARTEMENT
GIPS
Scramble Addict
Scramble Addict
Posts: 1632
Joined: 16 Feb 2006, 12:19
Type of spotter: Die Hard Military and GRAS REIZEN
Subscriber Scramble: GIPS

Re: GRAS REIZEN UPDATE 2011-9

Post by GIPS »

Hoi Allemaal,

Ook dit jaar hebben we weer een bezoek aan Maritiem Vliegkamp De Kooij geregeld. Dit bezoek zal plaatsvinden op woensdag 7 september a.s. Verwacht wordt dat dit bezoek zo rond de klok van 09:30 zal beginnen en eindigen rond 15:00. We kunnen op het veld lunchen.

Jullie zullen ongetwijfeld weten dat hier alle SH-14D Lynxen van de DHC te vinden zijn (behalve die in Libie.. :wink: ) tevens staan inmiddels al ook een aantal NH-90's. Dit is dus de kans om deze oudjes nog eens mooi te fotograferen aangezien zij niet al te lange tijd meer in dienst zullen blijven. Daarnaast kun je de nieuwste aanwinsten ook op de gevoelige plaat vastleggen. Uiteraard zullen we ook de stored lynxen proberen te bezoeken. :lol:

Wil je mee naar dit bezoek geef je dan snel op de juiste manier op bij het bekende adres en wel uiterlijk voor 20 Juli a.s.


Groetjes,


Gijs ten Velde
Cöordinator GRAS Reizen






Helaas is dit bezoek compleet volgeboekt en heeft opgeven geen zin meer!
"GIPS"
GIJS TEN VELDE
GRAS REIZEN
GRAS TRAVEL DEPARTEMENT
GIPS
Scramble Addict
Scramble Addict
Posts: 1632
Joined: 16 Feb 2006, 12:19
Type of spotter: Die Hard Military and GRAS REIZEN
Subscriber Scramble: GIPS

Re: GRAS REIZEN UPDATE 2011-10

Post by GIPS »

Hoi Allemaal,

Deze keer heb ik weer een zeer leuk bezoek in de aanbieding, welke zeker de moeite waard is voor de personen die van plan zijn af te reizen naar de show op Zeltweg (Oostenrijk) welke op 1 en 2 juli a.s. plaatsvind. 8)

Op de dag voor deze show,donderdag 30 Juni, zijn we namelijk welkom op de Zuid-Duitse basis Neuburg alwaar JG-74 gehuisvest is welke reeds enkele jaren met de Eurofighter vlieg.

Uitgaande van bezoeken die we hier eerder hadden in het phantom tijdperk dan weten ze ook hier precies wat we willen en is schrijven en platen geen enkel probleem. :toppie:

Zoals ik al eerder aangaf is dit bezoek ideaal te combineren met Zeltweg aangezien het practisch op de route ligt. Uiteraard probeer ik nog meer leuke bezoeken te regelen die hier ook weer mooi op aansluiten.

Wil je mee naar dit bezoek geef je dan snel op bij het bekende adres en uiterlijk voor 15 Mei a.s.

Groetjes,

Gijs ten Velde
Cöordinator GRAS Reizen





Helaas is dit bezoek compleet volgeboekt en heeft opgeven geen zin meer!
Last edited by GIPS on 06 Apr 2011, 21:22, edited 1 time in total.
"GIPS"
GIJS TEN VELDE
GRAS REIZEN
GRAS TRAVEL DEPARTEMENT
GIPS
Scramble Addict
Scramble Addict
Posts: 1632
Joined: 16 Feb 2006, 12:19
Type of spotter: Die Hard Military and GRAS REIZEN
Subscriber Scramble: GIPS

Re: GRAS REIZEN UPDATE 2011-11

Post by GIPS »

Hoi allemaal,

Zoals jullie ongetwijfeld weten is Koninginnedag standaard een GRAS REIZEN dag waarbij we meestal naar Belgie afreizen.

Echter valt deze feestdag dit jaar op een zaterdag en daarom gaan we deze keer op maandag 2 mei (schoolvakantie). Ook deze keer zijn we weer welkom op Beauvechain, welke jullie ongetwijfeld wel kennen. Hier staat de Belgische Marchettie vloot en ook vind je er nog enkele Alpha Jets.
Een bezoek aan dit veld staat gegarandeerd voor een maximale score, en ook slaan we het museum niet over. :toppie:

Om het bezoek helemaal compleet te maken staan hier tegenwoordig ook de helikopters die voorheen op Bierset stonden, ik bedoel hier dus de AH-109HO/HA mee, en natuurlijk bezoeken we deze ook.

Wil je mee naar dit bezoek geef je dan snel op bij het bekende adres.

LET OP: op de juiste nieuwe manier en uiterlijk voor 20 April a.s.

Groeten,

Gijs ten Velde
GRAS REIZEN





Helaas is dit bezoek compleet volgeboekt en heeft opgeven geen zin meer!
Last edited by GIPS on 05 Apr 2011, 17:32, edited 1 time in total.
"GIPS"
GIJS TEN VELDE
GRAS REIZEN
GRAS TRAVEL DEPARTEMENT
GIPS
Scramble Addict
Scramble Addict
Posts: 1632
Joined: 16 Feb 2006, 12:19
Type of spotter: Die Hard Military and GRAS REIZEN
Subscriber Scramble: GIPS

Re: GRAS REIZEN UPDATE 2011

Post by GIPS »

Hallo Allemaal,

Zoals ik eerder al aangaf was ik naast het reeds aangekondigde bezoek op Neuburg met nog meer bezoeken rondom de show op Zeltweg bezig.

Inmiddels is ook het tweede bezoek een feit. Op Woensdagmiddag de 29e Juni zijn we welkom bij het TSLW-1 op Kaufbeuren. 8)

Op deze technische school vind je veel van de momenteel in gebruik zijnde typisch van de Duitse strijdkrachten zoals o.a Tornado's en Phantom's, maar ook al de nieuwe Eurofighter.
Daarnaast stikt het er ook van de oudjes zoals de Alpha Jet en de Starfighter, kortom allerlei leuke en speciale kisten die je anders nooit ziet. :lol: :lol:

Fotograferen is toegestaan en ook het schrijven van de regi's is geen probleem.

Zoals reeds vermeld is dit bezoek ideaal te combineren met Zeltweg aangezien het practisch op de route ligt. Uiteraard probeer ik nog meer leuke bezoeken te regelen die hier ook weer mooi op aansluiten.

Wil je mee naar dit leuke en niet allerdaagse bezoek geef je dan snel op via de bekende weg en wel uiterlijk voor 1 juni a.s. Let op!! VOL =VOL

Groetjes,

Gijs ten Velde
Cöordinator GRAS Reizen

Helaas is dit bezoek compleet volgeboekt en heeft opgeven geen zin meer!
Last edited by GIPS on 05 May 2011, 18:17, edited 3 times in total.
"GIPS"
GIJS TEN VELDE
GRAS REIZEN
GRAS TRAVEL DEPARTEMENT
GIPS
Scramble Addict
Scramble Addict
Posts: 1632
Joined: 16 Feb 2006, 12:19
Type of spotter: Die Hard Military and GRAS REIZEN
Subscriber Scramble: GIPS

Re: GRAS REIZEN UPDATE 2011-13

Post by GIPS »

Hoi Allemaal,

Op donderdag 29 September a.s zijn we wederom welkom op de Belgische Transport Basis Melsbroek. Op dit veld vind je de gehele belgische transport vloot en ook een klein detachment met rijkswacht helikopters.
Ook vind je op dit veld met grote regelmaat buitenlandse transportkisten en VIP-toestellen welke hier komen i.v.m het NATO hoofdkwartier in Brussel.

Tijdens het bezoek is het toegestaan om te fotograferen en nummers te schrijven.

Het bezoek zal in de ochtend beginnen en na de lunch zal ook het Dakota Museum bezocht worden alwaar een hoop leuke kisten staan. :dance:

Wil je mee naar dit leuke en niet allerdaagse bezoek geef je dan snel op via de bekende weg en wel uiterlijk voor 17 Augustus a.s.

Groetjes,

Gijs ten Velde
Cöordinator GRAS Reizen

Helaas is dit bezoek compleet volgeboekt en heeft opgeven geen zin meer!
Last edited by GIPS on 05 May 2011, 18:17, edited 1 time in total.
"GIPS"
GIJS TEN VELDE
GRAS REIZEN
GRAS TRAVEL DEPARTEMENT
GIPS
Scramble Addict
Scramble Addict
Posts: 1632
Joined: 16 Feb 2006, 12:19
Type of spotter: Die Hard Military and GRAS REIZEN
Subscriber Scramble: GIPS

Re: GRAS REIZEN UPDATE 2011-15

Post by GIPS »

Hoi Allemaal,


Wederom goed nieuws voor de personen die van plan zijn af te reizen naar de Show op Zeltweg in Oostenrijk.

Twee dagen ervoor, Woensdagochtend 29 Juni a.s zijn we welkom op de Zuid Duitse Basis Lechfeld. Dit veld is de thuisbasis van JBG-32 met zijn vele Tornado's waarvan de meeste ECR varianten. Tijdens ons bezoek in 2009 was hier alles mogelijk en waren ze zeer gastvrij, dus dat belooft wat! :worship:

Zoals ik al eerder aangaf is dit ideaal te combineren met de Show aan Zeltweg, want dit bezoek ligt zo goed als op de route. Om het feest nog groter te maken hebben we ook nog bezoeken op Kaufbeuren en Neuburg rondom deze datum.... :toppie:

Uiteraard probeer ik nog meer leuke bezoeken te regelen die hier ook weer mooi op aansluiten.

Wil je mee naar dit leuke en niet allerdaagse bezoek geef je dan snel op via de bekende weg en wel uiterlijk voor 1 juni a.s. Let op!! VOL =VOL

Groetjes,

Gijs ten Velde
Cöordinator GRAS Reizen





Helaas is dit bezoek compleet volgeboekt en heeft opgeven geen zin meer!
"GIPS"
GIJS TEN VELDE
GRAS REIZEN
GRAS TRAVEL DEPARTEMENT
GIPS
Scramble Addict
Scramble Addict
Posts: 1632
Joined: 16 Feb 2006, 12:19
Type of spotter: Die Hard Military and GRAS REIZEN
Subscriber Scramble: GIPS

Re: GRAS REIZEN UPDATE 2011-17

Post by GIPS »

Hoi Allemaal,

Via onze collega's van Leeuwarden (AGL) ontvingen wij de uitnodiging om met een aantal personen deel te nemen aan het zeer leuke bezoek op RAF Benson. Dit zal zijn op maandag 4 Juli.
Benson is de thuisbasis van alle RAF Puma's en RAF Merlins, dus dit bezoek staat garant voor flinke aantallen helikopters. En aangezien de begeleider ter plekke zelf ook Spotter is, zullen we alles wat er hier rond vliegt bekijken. :respect: :respect:

Fotograferen is toegestaan met wat kleine uitzondering daar gelaten en ook het schrijven van nummers is geen probleem.

Aangezien dit bezoek niet echt bij de deur is, is het ideaal te combineren met de show op RAF Waddington die de dag ervoor is.

Wil je mee naar dit leuke bezoek geef je dan snel op bij het bekende adres en wel uiterlijk voor 25 juni a.s

Groetjes,

Gijs ten Velde
Cöordinator GRAS Reizen
"GIPS"
GIJS TEN VELDE
GRAS REIZEN
GRAS TRAVEL DEPARTEMENT
Post Reply

Return to “Gilze-Rijen & GRAS”